Το Κέντρο Πολιτισμού Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης «Πόλις» σας προσκαλεί τον Οκτώβριο στο σεμινάριο “Ο Κινηματογράφος στο Ντιβάνι” καλωσορίζοντας τον ποιοτικό Βιωματικό Σεμιναριακό Κύκλο «Ψυχανάλυση και Κινηματογράφος».

Ο κύκλος σεμιναρίων με θέμα την ψυχαναλυτική προσέγγιση του κινηματογράφου διερευνά τις “εκλεκτικές συγγένειες” κινηματογράφου και ψυχανάλυσης: αφού εξετάσουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά που επηρεάζουν την πρόσληψή μας, θα αναρωτηθούμε πως και γιατί βλέπουμε ταινίες.

Δουλεύοντας πάνω στην απεικόνιση παθογενειών αλλά και στην ερμηνεία του “προσωπικού μύθου” του σκηνοθέτη, βλέπουμε πως αποτυπώνονται κινηματογραφικά πανανθρώπινες ψυχοπνευματικές διεργασίες.

Επειδή οι ταινίες αναπαριστούν και κωδικοποιούν όσα δυσκολευόμαστε να παραδεχτούμε στον εαυτό μας ή να αρθρώσουμε σε μια ψυχοθεραπεία, προσφέρουν γόνιμο έδαφος για ενδοσκόπηση και αυτοβελτίωση.

Σεμινάριο: «Ο Κινηματογράφος στο Ντιβάνι»
Πέμπτη
 22 Οκτωβρίου 19.00-21.00
Οι δίωρες Διαδραστικές και Συμμετοχικές Διαλέξεις θα πραγματοποιούνται στην Αίθουσα Πολιτισμού, Επιμόρφωσης και Διαλέξεων του “Πόλις” (Μαρίνου Αντύπα & Φιλοθέης 69Β κοντά στο Σταθμό ΗΣΑΠ Ηράκλειο Αττικής), κάθε Πέμπτη 19.00-21.00

Επιμέλεια – Διεξαγωγή: Δρ. Λίλιαν Τσιαβού

Παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης

Δηλώσεις Συμμετοχής και Περισσότερες Πληροφορίες
τηλ.: 210 8000009
Συμμετοχή-Παρακολούθηση Donation:
Δίωρο Σεμινάριο 5€
Κύκλος έξι(6) Δίωρων Σεμιναρίων 25€